”Dutch baby” med citronkräm och blåbär

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

”Dutch baby” med citronkräm och blåbär

En stor, tjock och fluffig pannkaka a la "Dutch baby" är valet när du känner för lite extra glädje. Lika bra till frukost som till efterrätt eller allmänt mys och umgänge.
Pannkakan pöser upp under gräddningen i ugnen (men sjunker ihop igen ganska snabbt, detta är helt normalt) och det bildas en fördjupning i mitten som i sin tur ger perfekt utrymme för citronkräm och blåbär.

”Dutch baby” med citronkräm och blåbär
”Dutch baby” med citronkräm och blåbär

Ingredienser

Dutch baby

  • 5 ägg
  • 2 tskVaniljsocker
  • 1 dlSocker
  • 0,5 tskSalt
  • 3 dlmjöl
  • 4 dlmjölk
  • 3 msksmör

Citronkräm

  • 1 dlcitronsaft, färskpressad
  • 1,5 dlSocker
  • 1 mskMajsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 3 msksmör

Till servering

  • 200 gBlåbär
  • myntablad
  • Florsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

”Dutch baby” med citronkräm och blåbär