”Dutch baby” med citronkräm och blåbär
En stor, tjock och fluffig pannkaka a la "Dutch baby" är valet när du känner för lite extra glädje. Lika bra till frukost som till efterrätt eller allmänt mys och umgänge.
Pannkakan pöser upp under gräddningen i ugnen (men sjunker ihop igen ganska snabbt, detta är helt normalt) och det bildas en fördjupning i mitten som i sin tur ger perfekt utrymme för citronkräm och blåbär.
Ingredienser
Dutch baby
- 5 ägg
- 2 tskVaniljsocker
- 1 dlSocker
- 0,5 tskSalt
- 3 dlmjöl
- 4 dlmjölk
- 3 msksmör
Citronkräm
- 1 dlcitronsaft, färskpressad
- 1,5 dlSocker
- 1 mskMajsstärkelse
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 3 msksmör
Till servering
- 200 gBlåbär
- myntablad
- Florsocker