”Dutch baby” med citronkräm och blåbär

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

”Dutch baby” med citronkräm och blåbär

En stor, tjock och fluffig pannkaka a la "Dutch baby" är valet när du känner för lite extra glädje. Lika bra till frukost som till efterrätt eller allmänt mys och umgänge.
Pannkakan pöser upp under gräddningen i ugnen (men sjunker ihop igen ganska snabbt, detta är helt normalt) och det bildas en fördjupning i mitten som i sin tur ger perfekt utrymme för citronkräm och blåbär.

”Dutch baby” med citronkräm och blåbär
”Dutch baby” med citronkräm och blåbär

Ingredienser

Dutch baby

5 ägg
2 tskVaniljsocker
1 dlSocker
0,5 tskSalt
3 dlmjöl
4 dlmjölk
3 msksmör

Citronkräm

1 dlcitronsaft, färskpressad
1,5 dlSocker
1 mskMajsstärkelse
2 ägg
2 äggulor
3 msksmör

Till servering

200 gBlåbär
myntablad
Florsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

”Dutch baby” med citronkräm och blåbär