Pistagekrämsfyllda bullar med jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Pistagekrämsfyllda bullar med jordgubbar

Baka saftiga bullar med jordgubbar och pistage som det inte går att få nog av. Smuldeg på toppen ger ett extra hräigt crunch och god smak.
1 portion ger ca 10–12 stora bullar.

Bullar med jordgubbar och pistagekräm.
Bullar med jordgubbar och pistagekräm.

Ingredienser

  • 3,5 dlmjölk
  • 30 gJäst
  • 100 gSocker
  • 2 tskKardemumma
  • 1 tskVaniljsocker
  • 650 gVetemjöl
  • 100 gsmör, rumsvarmt
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • 1 tskBakpulver
  • 12 jordgubbar, till topping

Pistasch- och mandelkräm

  • 50 gPistagenötter
  • 50 gMandel
  • 100 gsmör, rumsvarmt
  • 100 gSocker
  • 1 ägg

Smuldeg

  • 100 gsmör, i små bitar
  • 100 gSocker
  • 100 gVetemjöl
  • 1 tskKanel

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pistagekrämsfyllda bullar med jordgubbar