Pistagekrämsfyllda bullar med jordgubbar
Baka saftiga bullar med jordgubbar och pistage som det inte går att få nog av. Smuldeg på toppen ger ett extra hräigt crunch och god smak.
1 portion ger ca 10–12 stora bullar.
Ingredienser
- 3,5 dlmjölk
- 30 gJäst
- 100 gSocker
- 2 tskKardemumma
- 1 tskVaniljsocker
- 650 gVetemjöl
- 100 gsmör, rumsvarmt
- 1 ägg, uppvispat, till pensling
- 1 tskBakpulver
Pistasch- och mandelkräm
- 50 gPistagenötter
- 50 gMandel
- 100 gsmör, rumsvarmt
- 100 gSocker
- 1 ägg
Smuldeg
- 100 gsmör, i små bitar
- 100 gSocker
- 100 gVetemjöl
- 1 tskKanel