Chokladkaka med kaffeglasyr

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Chokladkaka med kaffeglasyr

Det här är en riktig klassiker som passar perfekt för större sammankomster. En saftig chokladkaka gjord i långpanna som är täckt av en smakrik glasyr på kaffe och mörk choklad, toppad med strössel, riven kokos och jordgubbar. Garanterad succé bland både barn och vuxna!

Chokladkaka med kaffeglasyr, toppad med strössel, riven kokos och jordgubbar.
Chokladkaka med kaffeglasyr, toppad med strössel, riven kokos och jordgubbar.

Ingredienser

  • 8 ägg, medelstora/stora
  • 8 dlSocker
  • 500 gsmör, smält och avsvalnat
  • 1,2 lvetemjöl
  • 4 tskBakpulver
  • 2 mskVaniljsocker
  • 6 mskkakao
  • 5 dlmjölk

Glasyr

  • 225 gsmör
  • 5 mskKaffe
  • 200 gMörk choklad
  • 100 gLjus bakchoklad
  • 350 gFlorsocker
  • 2 tskVaniljsocker
  • 2 dropparromessens, kan utelämnas

Till garnering

  • Strössel
  • Riven kokos
  • jordgubbar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladkaka med kaffeglasyr