Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka
Parisare är en rolig och enkel retrorätt baserad på nötfärs. Här smaksatt med kryddpeppar och serverad med stekt ägg, stekt lök, smörgåsgurka, rödbetor och smörgåskrasse.
Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.
Ingredienser
Färs
- 1 skivorformbröd
- 0,5 Gul lök
- 4 mskinlagda rödbetor, finhackade
- 4 msksmörgåsgurka, inlagd och finhackad
- 500 gnötfärs
- 0,5 tskkryddpeppar
- 1 tskSalt
- 1 ägg
Bröd
- 6 skivorformbröd
- smör, eller rapsolja att steka i
Topping
- 6 ägg
- smör, att steka i
- 2 gula lökar
- 1 msksmörgåsgurka, finhackad
- inlagd rödbeta, finhackad
- smörgåskrasse