Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka

Parisare är en rolig och enkel retrorätt baserad på nötfärs. Här smaksatt med kryddpeppar och serverad med stekt ägg, stekt lök, smörgåsgurka, rödbetor och smörgåskrasse.

Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.

Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka.
Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka.

Ingredienser

Färs

  • 1 skivorformbröd
  • 0,5 Gul lök
  • 4 mskinlagda rödbetor, finhackade
  • 4 msksmörgåsgurka, inlagd och finhackad
  • 500 gnötfärs
  • 0,5 tskkryddpeppar
  • 1 tskSalt
  • 1 ägg

Bröd

  • 6 skivorformbröd
  • smör, eller rapsolja att steka i

Topping

  • 6 ägg
  • smör, att steka i
  • 2 gula lökar
  • 1 msksmörgåsgurka, finhackad
  • inlagd rödbeta, finhackad
  • smörgåskrasse

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka