Dante Zias tiramisutårta
För mig ska en tiramisú vara ordentligt krämig samtidigt som kexen inte får vara för vattniga. Jag tycker att jag har funnit någon form av perfektion i detta recept!
Ingredienser
Tiramisu
- 10 äggulor
- 1 dlSocker
- 0,5 dlmarsalavin
- 750 gMascarpone
- 300 gsavoardikex
- 6 kopparespresso
- 2 mskSocker, utrört i espresson
Till garnering
- kakao
- Mörk choklad, riven
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Dante Zia
Kocken Dante Zia är djupt rotad i den italienska matkulturen men är uppvuxen i Skåne. Han är en passionerad matlagare som älskar det italienska köket. De senaste åren har vi sett honom i TV i program som ”Sveriges Mästerkock", "Sommarlov" och "Weekend hos Zia". I sin Godare-serie ”Middag med Dante Zia” delar han med sig av sina favoritrecept.
Visa 6 recept