Kardemummagifflar i långpanna
Det finns inte mycket som slår en god bulle! Här kan du snabbt och enkelt baka många i en långpanna utan att ens behöva skära eller snurra. Och saftigare än så här blir det inte!
Självklart går det lika bra att baka kanelbullar på detta sätt. 1 portion i receptet blir cirka 24 bullar.
Recept ur Cecilia H Larssons bok ”Baka i långpanna”.
Ingredienser
- 50 gJäst
- 4 dlmjölk
- 1 ägg
- 125 gsmör, rumsvarmt
- 135 gströsocker
- 2 tskKardemumma
- 780 gVetemjöl
- 1 tskSalt
Fyllning
- 220 gsmör
- 1 dlfarinsocker
- 1 dlströsocker
- 1 mskKardemumma
- 1 mskmjöl
Topping
- 1 ägg, till pensling
- 1 dlsockerlag, koka ihop lika delar vatten och strösocker
- 1 mskströsocker
- 0,5 mskKardemumma, nymortlad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept