Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Kardemummagifflar i långpanna

Av Cecilia H Larsson

(65)

Vad tycker du?

Kardemummagifflar i långpanna

Det finns inte mycket som slår en god bulle! Här kan du snabbt och enkelt baka många i en långpanna utan att ens behöva skära eller snurra. Och saftigare än så här blir det inte!
Självklart går det lika bra att baka kanelbullar på detta sätt. 1 portion i receptet blir cirka 24 bullar.
Recept ur Cecilia H Larssons bok ”Baka i långpanna”.

Kardemummagifflar i långpanna
Kardemummagifflar i långpanna

Ingredienser

  • 50 gJäst
  • 4 dlmjölk
  • 1 ägg
  • 125 gsmör, rumsvarmt
  • 135 gströsocker
  • 2 tskKardemumma
  • 780 gVetemjöl
  • 1 tskSalt

Fyllning

  • 220 gsmör
  • 1 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskKardemumma
  • 1 mskmjöl

Topping

  • 1 ägg, till pensling
  • 1 dlsockerlag, koka ihop lika delar vatten och strösocker
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 mskKardemumma, nymortlad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kardemummagifflar i långpanna

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 20 recept