Krämig fisksoppa med musslor
Bjud på en värmande och krämig fisksoppa på grädde och vitt vin med fisk, musslor och läckra grönsaker som fänkål och purjolök. Servera med ett gott bröd.
Ingredienser
- 600 gfisk, filé, enligt önskemål
- 1 fänkål, liten
- 2 morötter
- 0,5 Purjolök
- 0,25 rotselleri
- 1 kgblåmusslor
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 Schalottenlökar, eller en liten gul lök, finhackad
- 2 dltorrt vitt vin
- 6 dlfiskfond
- 3 dlmatlagningsgrädde
- 30 gsmör
- 30 gmjöl
- färska örter, tex gräslök, dragon, persilja och dill, hackade
- salt och malen peppar
- cayennepeppar
- 0,5 citron
- 3 mskolivolja