Krämig fisksoppa med musslor

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Krämig fisksoppa med musslor

Bjud på en värmande och krämig fisksoppa på grädde och vitt vin med fisk, musslor och läckra grönsaker som fänkål och purjolök. Servera med ett gott bröd.

Krämig fisksoppa med musslor.
Krämig fisksoppa med musslor.

Ingredienser

  • 600 gfisk, filé, enligt önskemål
  • 1 fänkål, liten
  • 2 morötter
  • 0,5 Purjolök
  • 0,25 rotselleri
  • 1 kgblåmusslor
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 Schalottenlökar, eller en liten gul lök, finhackad
  • 2 dltorrt vitt vin
  • 6 dlfiskfond
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • 30 gsmör
  • 30 gmjöl
  • färska örter, tex gräslök, dragon, persilja och dill, hackade
  • salt och malen peppar
  • cayennepeppar
  • 0,5 citron
  • 3 mskolivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig fisksoppa med musslor