Edamamebönor med soja och vitlök

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Edamamebönor med soja och vitlök

Hur låter ljumma, lätt salta, mjuka och lite heta edamamebönor som försnacks till middagen? De här edamamebönorna som vänts i soja och vitlök kommer bli en favorit.

Förvänta er en umamiexplosion i munnen!

Ingredienser

500 gEdamamebönor, frysta
50 gsmör, till stekning
3 vitlöksklyftor
0,5 dlJapansk soja
1 mskSesamolja
1 mskChiliflakes
1 mskFlingsalt
Umamiexploderande edamamebönor

Gör så här

1
Koka upp bönorna snabbt och häll av vattnet. Finhacka vitlöken och fräs i hälften av smöret. Tillsätt resten av smöret och häll i bönorna. Låt dem gå i pannan på medelvärme i några minuter och tillsätt sen soya och sesamolja. Stjälp upp bönorna i en skål och blanda i chiliflakes och flingsalt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Knapriga sötpotatischi­ps i mikron

  2. (30)

    Knaprigt goda parmesanchips

  3. (1)

    Krispiga pastasnacks

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Vegetariskt
    4. Några snabba

Tillbehör

Visa alla
(0)

Apelsinsallad

(1)

Honungsrostad­e nötter

(0)

Hjärtsallad med ceasardressin­g och bacon

(1)

Grillad ananas