Scampibowl
Bjud på en smakexploderande wok med räkor, krispiga grönsaker och knapriga jordnötter. En snabb och god middag på 30 minuter. Använder du scampi eller tigerräkor, se till att de kommer från en certifierad odlare.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
räkor, stora, råa och rensade
3
vitlöksklyftor, i tunna skivor
1.5 msk
ingefära, färsk och finriven
100 g
böngroddar
150 g
sockerärter
vattenkastanjer
2
pak choi, kan uteslutas
2
Salladslökar
Koriander, färsk och hackad
jordnötter
1 nävar
rostade jordnötter, grovt hackade
4 msk
Sweet chilisås
1 msk
chilisås, stark
1 msk
Sojasås
Olja, neutral för stekning
Gör så här
1
Skölj böngroddarna. Rensa och dela sockerärtorna på mitten. Dela vattenkastanjerna i skivor. Rensa och dela pak choy i grova bitar. Hacka salladslöken.
2
Blanda ihop sweet chilisås, stark chilisås och sojasås.
3
Hetta upp lite olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs vitlök och ingefära snabbt under omrörning. Lägg i räkorna och stek tills räkorna ändrar färg och blir röda.
4
Krydda räkorna med salt och lite mald peppar. Lägg upp räkorna på en tallrik så länge.
5
Värm woken igen, tillsätt lite olja och tillsätt grönsakerna. Spara lite av salladslöken till garnering. Stek snabbt under omrörning i ca. 30 sekunder. Lägg tillbaka räkorna i pannan, tillsätt såsen och blanda allt väl.
6
Servera direkt, toppad med färsk koriander, jordnötter och resten av salladslöken. Servera nudlar bredvid eller blandat med woken.