Hummusmacka med ugnsbakade tomater
Lyxig macka med hummus och ugnsbakade tomater.
– Mackan fick 10/10 av min kille som beskrev den som ”en kram i munnen”, en superbra förklaring tycker jag, säger kreatören Ronja Andegras.
Recept från instagramkontot Lilla Frukostarkivet.
Ingredienser
Ingredienser
2 skivor
Levainbröd
kvisttomater
2 msk
balsamvinäger
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
130 g
hummus, med smak av soltorkad tomat
Salt
smör
sesamfrön
Gör så här
1
Värm upp ugnen på 190grader. Börja med att blanda balsamvinäger, olivolja och pressade vitlöksklyftor i en liten skål.
2
Placera tomaterna i en ugnssäker form och ringla sedan din oljeblandning över dem. Salta! Rosta tomaterna ca 20 min i ugnen.
3
Stek sedan brödskivorna i en stekpanna med mycket smör - man vill inte snåla för då blir det torrt!
4
När brödet är klart brer du på hummus på brödet, det ska täcka hela mackan och gärna för mycket än för lite!
5
Toppa med tomaterna och ringla lite överbliven oljeblandning över mackan. Strö över lite sesamfrön och flingsalt om du har det hemma.