Confiterade betor med ostronskivling

Av Godare

(15)

Vad tycker du?

Confiterade betor med ostronskivling

Confiterade betor med ostronskivling – laga finmat hemma. Varma vackra rödbetor på tallriken tillsammans med frasig ostronskivling och perfekt persiljeolja skulle du lika gärna bli serverad på en fin restaurang. Perfekt för den som vill testa något nytt.

Rödbetor – med frasig ostronskivling
Rödbetor – med frasig ostronskivling

Ingredienser

Confiterade betor

600 gRödbetor
2 vitlöksklyfta
6 dlRapsolja
Salt

Frasig ostronskivling

200 gostronskivling
4 dlRapsolja
Salt

Ättiksmajonnäs

2 äggulor
0,5 tskDijonsenap
2,5 tskÄttiksprit, 12 %
1 tskströsocker
2,5 dlRapsolja
Salt

Persiljeolja

1 vitlöksklyfta
1 mskBladpersilja, grovhackad
1,5 mskRapsolja
Salt

Garnering

50 gmachesallad

Gör så här

  1. Confiterade betor: Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och borsta rent betorna. Dela dem på hälften och krossa vitlöksklyftorna. Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll över oljan. Baka mitt i ugnen tills betorna är helt genomkokta, ca 1 timme. Lyft upp dem ur oljan och krydda med salt.
  2. Frasig ostronskivling: Borsta rent svampen från eventuell jord och skär bort den nedre roten. Riv svampen i mindre buketter. Hetta upp oljan i en kastrull till 170 grader. Fritera svampen försiktigt tills den har blivit frasig och gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper och krydda med salt.
  3. Ättiksmajonnäs: Vispa ihop äggulor, senap, ättika och socker. Vispa i en tunn stråle ner oljan, lite i taget, tills det har blivit en krämig majonnäs. Krydda med salt.
  4. Persiljeolja: Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser till en slät grön olja och krydda med salt.
  5. Vid servering: Bred ut 2–3 msk majonnäs längs med mitten av varje tallrik. Fördela de varma betorna och den nyfriterade ostronskivlingen. Häll 2 msk av persiljeoljan (per tallrik) på ena sidan av rätten och garnera med machesallat.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Confiterade betor med ostronskivling