Confiterade betor med ostronskivling
Confiterade betor med ostronskivling – laga finmat hemma. Varma vackra rödbetor på tallriken tillsammans med frasig ostronskivling och perfekt persiljeolja skulle du lika gärna bli serverad på en fin restaurang. Perfekt för den som vill testa något nytt.
Ingredienser
Confiterade betor
- 600 gRödbetor
- 2 vitlöksklyfta
- 6 dlRapsolja
- Salt
Frasig ostronskivling
- 200 gostronskivling
- 4 dlRapsolja
- Salt
Ättiksmajonnäs
- 2 äggulor
- 0,5 tskDijonsenap
- 2,5 tskÄttiksprit, 12 %
- 1 tskströsocker
- 2,5 dlRapsolja
- Salt
Persiljeolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 mskBladpersilja, grovhackad
- 1,5 mskRapsolja
- Salt
Garnering
- 50 gmachesallad