Bibimbap – den koreanska favoriten

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Bibimbap – den koreanska favoriten

Bibimbap – prova rätten som är den koreanska motsvarigheten till vår pyttipanna. Mängder av goda tillbehör som strimlad entrecote, ägg och grönsaker serveras tillsammans med ris. Underbart gott!

Bibimbap – recept med strimlad entrecote

Ingredienser

2 portionerkokt basmatiris
2 ägg
1 burkböngroddar
4 vitlöksklyfta
4 mskSesamolja, hälften att steka i
4 mskJapansk sojasås
300 gBlandfärs, eller strimlad entrecote
1 mskfärsk ingefära, riven
0,5 gurka
70 gSpenat
1 morot
1 dlkimchi
gochujang, chilisås

Gör så här

1
Finstrimla entrecoten eller rör om i färsen så den mjukar upp sig. Blanda 3 msk soja, 3 msk sesamolja, 1 msk riven färsk ingefära, 3 finrivna vitlöksklyftor och olivolja och marinera köttet i minst en timme.
2
Låt böngroddarna rinna av och blanda med 1 msk sesamolja och 1 msk japansk soja.
3
Skala och skär morötterna i korta stavar eller grovriv om du gillar det bättre.
4
Hetta upp sesamoljan i en stekpanna och stek spenaten tillsammans med en finriven vitlöksklyfta. Lägg åt sidan.
5
Hetta upp stekpannan igen med sesamolja och stek köttet på hög värme så det precis blir genomstekt.
6
Stek äggen på en sida.
7
Portionera riset i varsin djup tallrik och lägg på grönsaker, kött och ägg. Toppa med chilisås men var försiktig, den är stark.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (34)

    Poké bowl med marinerad lax

  2. (19)

    Sushi – så gör du egna sushirullar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Asiatisk mat

Asiatisk mat

Visa alla
(0)

Bibimbap

(1)

Sushilax med het ingefära- och limesås

(1)

Kokosmarinera­de kycklingspett

(1)

Kryddig nudelsoppa