Vegansk belugabolognese

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Vegansk belugabolognese

Prova denna enkla, mättande och otroligt goda bolognese på belugalinser som du serverar med spaghetti ringlad med ljuvligt doftande olivolja. En ny favorit för hela familjen!

Recept från enklakassen.se

Erica Gilbertson, instagram.com/vardagsvegan

Ingredienser

2,5 dlbelugalinser
500 gspaghetti
400 gkrossade tomater
1 dlvegansk majonnäs, vanlig äggbaserad majo funkar förstås också men rätten blir inte vegansk
1 tärninggrönsaksbuljong
1 Lök
2 morötter
1 mskoregano
1 tskSalt
2 mskolivolja
2 vitlöksklyftor

Gör så här

1
Hacka 1 gul lök och 2 klyftor vitlök och häll i en gryta/stor kastrull. Stek i 1 msk olivolja i 3–4 minuter.
2
Skölj 2,5 dl belugalinser och häll ner i grytan tillsammans med 1 förpackning krossade tomater, 5 dl vatten och 1 dl majonnäs.
3
Smula ner 1 buljongtärning och häll i 1 msk oregano och låt puttra på medelvärme.
4
Skala och riv/finhacka 2 morötter. Häll i grytan.
5
Lägg på ett lock och låt såsen puttra på låg värme i 20–25 minuter. Rör om då och då så att linserna inte bränner fast i botten.
6
Koka spagettin enligt instruktionerna på förpackningen.
7
När spagettin kokat klart, häll av vattnet och blanda ihop spagettin med 1 msk olivolja. Servera direkt med belugabolognesen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Kyckling med ratatouille och oregano

  2. (0)

    Bulgursallad med kycklingbolla­r och tomat

  3. (1)

    Vegetariska färsbollar med rostade rotfrukter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept

Veganska recept

Visa alla
(2)

Röd linscurry med kokos

(0)

Schnitzel på formbar vegofärs

(1)

Krämig blomkålspanna med smak av lime

(0)

Krämig vegansk viltpanna