Panerad torsk på två sätt
Torsk är lätt, lyxig och nyttig. Testa att göra två olika paneringar för extra smak och variation! En örtig variant med persilja och vitlök, och en nötig variant med hasselnötter och kokos. Vilken blir familjens nya favorit?
Ingredienser
Ingredienser
450 gtorskfilé, färsk eller fryst
vetemjöl
2 ägg
Salt
vitpeppar
smör, att steka i
Persilje- och vitlökspanering
1,5 dlströbröd
1 dlfärsk persilja, grovhackad
1 tsktorkad vitlök, granulerad
Nöt- och kokospanering
1 dlHasselnötter
2 dlRiven kokos
Gör så här
1
Om du använder frysta filéer, se till att de är ordentligt tinade, annars släpper de ifrån sig vatten vid tillagningen.
2
Vänd fiskfiléerna i vetemjöl så att det täcker runt om. Lägg filéerna på ett fat och ställ svalt medan du förbereder paneringen.
3
Vispa upp äggen i en bunke.
4
Persilje- och vitlökspanerad torskfilé: Blanda ströbröd, hackad persilja och torkad vitlök.
5
Nöt- och kokospanerad torskfilé: Hacka hasselnötterna och blanda med riven kokos.
6
Doppa fiskfiléerna i äggvispet och rulla dem sedan i paneringen.
7
Smält smör i en stekpanna och stek fiskfiléerna på medelvärme, 3–4 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna. Salta och peppra efter smak.