Spagetti med köttfärssås – utan kött
Receptet är från Gustav Johanssons kokbok ”Vegansk husmanskost, Vardagsrätter – Klassiker – Högtidsmat” (Bonnier fakta).
Ingredienser
- 300 gVegofärs Kfp
- 1 Lök, gul, stor
- 1 morot, stor
- 2 bladselleristjälkar
- 3 vitlöksklyftor
- 6 soltorkade tomater, + 1-2 msk olja från burken
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskTimjan
- 1 mskOregano
- 4 lagerblad
- 1,5 dlRött vin, gott
- 1 burkHela inlagda tomater
- 1 mskljus japansk soja
- 1,5 mlGrönsaksfond, gärna lökfond
- 2 mskKetchup, eller socker efter smak
- 2 dlVatten, eller mer
- 1 tskVitvinsvinäger, kan uteslutas
- Salt och svartpeppar
- 0,5 krukafärsk basilika
- Olivolja, till stekning och avsmakning
Till servering
- 500 gspaghetti
- 1 dlcashewnötsparmesan
- 0,5 krukafärsk basilika
Cashewnötsparmesan
- 200 gCashewnötter, naturella
- 1 dlNäringsjäst
- 1 tskSalt