Spagetti med köttfärssås – utan kött

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Spagetti med köttfärssås – utan kött

Receptet är från Gustav Johanssons kokbok ”Vegansk husmanskost, Vardagsrätter – Klassiker – Högtidsmat” (Bonnier fakta).

Spagetti med köttfärssås – utan kött.
Spagetti med köttfärssås – utan kött.

Ingredienser

  • 300 gVegofärs Kfp
  • 1 Lök, gul, stor
  • 1 morot, stor
  • 2 bladselleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 soltorkade tomater, + 1-2 msk olja från burken
  • 2 mskTomatpuré
  • 1 mskTimjan
  • 1 mskOregano
  • 4 lagerblad
  • 1,5 dlRött vin, gott
  • 1 burkHela inlagda tomater
  • 1 mskljus japansk soja
  • 1,5 mlGrönsaksfond, gärna lökfond
  • 2 mskKetchup, eller socker efter smak
  • 2 dlVatten, eller mer
  • 1 tskVitvinsvinäger, kan uteslutas
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 krukafärsk basilika
  • Olivolja, till stekning och avsmakning

Till servering

  • 500 gspaghetti
  • 1 dlcashewnötsparmesan
  • 0,5 krukafärsk basilika

Cashewnötsparmesan

  • 200 gCashewnötter, naturella
  • 1 dlNäringsjäst
  • 1 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spagetti med köttfärssås – utan kött

Ämnen