Viltgryta med svenska smaker

Av Godare

(59)

Vad tycker du?

Viltgryta med svenska smaker

Viltgryta med svenska smaker är en perfekt bjudrätt när mörkret sänker sig.
– Svenskt viltkött borde vi äta mer av, då har djuren levt på naturligt vis och ätit foder i våra svenska skogar, säger Tareq Taylors som skrivit boken ”Middag i en gryta”.

Viltgryta med champinjoner, portabello vispgrädde oc  svartvinbärsgelé
Viltgryta med champinjoner, portabello vispgrädde oc svartvinbärsgelé

Ingredienser

  • 1,2 kgFransyska, av hjort eller älg
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskTomatpuré
  • 15 enbär, hela
  • 10 enbär, krossade
  • 1 tsktimjan, torkad
  • 6 dlrött vin
  • 6 dlVatten
  • 6 svartrötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 4 Portabellosvampar
  • 20 champinjoner
  • 2,5 dlvispgrädde, eller mer
  • 2 mskJapansk soja
  • 2 msksvartvinbärsgelé
  • 2 mskgin
  • 1,5 tskSalt, cirka
  • 1 mskmajsstärkelse, utrört i lika mycket vatten
  • 1 knippebladpersilja, skuren
  • smör och olja, till stekning

Till servering

  • potatiskroketter, eller pressad potatis

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Viltgryta med svenska smaker

Ämnen