Viltgryta med svenska smaker
Viltgryta med svenska smaker är en perfekt bjudrätt när mörkret sänker sig.
– Svenskt viltkött borde vi äta mer av, då har djuren levt på naturligt vis och ätit foder i våra svenska skogar, säger Tareq Taylors som skrivit boken ”Middag i en gryta”.
Ingredienser
- 1,2 kgFransyska, av hjort eller älg
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskTomatpuré
- 15 enbär, hela
- 10 enbär, krossade
- 1 tsktimjan, torkad
- 6 dlrött vin
- 6 dlVatten
- 6 svartrötter
- 1 citron, pressad saft
- 4 Portabellosvampar
- 20 champinjoner
- 2,5 dlvispgrädde, eller mer
- 2 mskJapansk soja
- 2 msksvartvinbärsgelé
- 2 mskgin
- 1,5 tskSalt, cirka
- 1 mskmajsstärkelse, utrört i lika mycket vatten
- 1 knippebladpersilja, skuren
- smör och olja, till stekning
Till servering
- potatiskroketter, eller pressad potatis