Sötpotatiscurry med kokos och jordnötter
Jennie Walldén bjuder på en krämig curry med massor av smak, fyllig kokosmjölk, knapriga jordnötter och len sötpotatis.
– Denna goding är enkel att laga och dessutom vegansk.
Ingredienser
- 400 gAubergine
- neutral matolja, att steka i
- 400 mlKokosmjölk
- 4 dlVatten
- 1 dlJordnötssmör, slätt
- 1 Lime, eller mer efter smak
- 1,5 mskströsocker
- 700 gSötpotatis
- 2 mskJapansk soja
- Salt
- 2 dlsalta jordnötter
- 1 dlrostade kokosflagor
- 1 krukakoriander, endast bladen. Använd stjälkarna i currypastan.
- jasminris, till servering
Currypasta
- 3 röda chilifrukter, mer om du gillar hetta
- 4 bananschalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 3 citrongräs, ta bort yttersta lagret
- Koriander, stjälkarna från ovan
- 1 mskSpiskummin
- 1 tskKanel, malen
- 0,5 tskkryddnejlika, malen
- 1 tumstor bitingefära