Av Thomas Sjögren

Sallad på kokta havskräftor

Av Thomas Sjögren

Vad tycker du?

Sallad på kokta havskräftor

(1)

Enligt superkocken Thomas Sjögren är havskräftor som bäst när de är ljumna.

Här serveras stjärtarna på en krispig sallad med råhyvlade primörer och en parmesandressing med sting i.

Sommarmat när den är som bäst!

Ingredienser

Havskräfta

20
havskräftor
5 l
Vatten
500 g
Salt

Sallad

2
huvudsallad
Morötter
Grön sparris
zucchini
Tomat
Olivolja

Parmesandressing

50 g
parmesan
2
ägg
1 msk
balsamvinäger
2 dl
Matolja
torkad chili
svartpeppar
Havskräftssallad och parmesandressing med sting i.

Gör så här

1
Koka upp vattnet i en stor kastrull. Lägg i kräftorna och låt vattnet koka upp, koka 3 minuter och lyft sedan upp havskräftorna. Låt vattnet svalna till ca 50 grader och häll sedan på vattnet över kräftorna i en bunke eller lägg tillbaka kräftorna i kastrullen. Låt de ligga i vattnet ca 1 timma innan du skalar dem.
2
Sallad: Plocka salladen i stora blad. Skölj salladen i isvatten och torka av den innan servering. Hyvla valfria primörer tunt. Blanda primörer och sallad med lite olivolja och salt
3
Parmesandressing: Riv parmesanen fint. Lägg äggen, parmesan, chili, vinäger och salt i en bunke. Mixa med stavmixer till en kräm, mixa i matoljan och späd eventuellt med vatten.
4
Tillsätt havskräftstjärtarna till salladen och ringla över parmesandressingen – servera!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
decoration divider