Thomas Sjögren

Av Thomas Sjögren

Sallad på kokta havskräftor

Av Thomas Sjögren

(4)

Vad tycker du?

Sallad på kokta havskräftor

Enligt superkocken Thomas Sjögren är havskräftor som bäst när de är ljumna.

Här serveras stjärtarna på en krispig sallad med råhyvlade primörer och en parmesandressing med sting i.

Sommarmat när den är som bäst!

Ingredienser

Havskräfta

  • 20 havskräftor
  • 5 lVatten
  • 500 gSalt

Sallad

  • 2 huvudsallad
  • Morötter
  • Grön sparris
  • zucchini
  • Tomat
  • Olivolja

Parmesandressing

  • 50 gparmesan
  • 2 ägg
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 2 dlMatolja
  • torkad chili
  • svartpeppar
Havskräftssallad och parmesandressing med sting i.
Havskräftssallad och parmesandressing med sting i.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sallad på kokta havskräftor

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.

Visa 16 recept

Ämnen