Sallad på kokta havskräftor
Enligt superkocken Thomas Sjögren är havskräftor som bäst när de är ljumna.
Här serveras stjärtarna på en krispig sallad med råhyvlade primörer och en parmesandressing med sting i.
Sommarmat när den är som bäst!
Ingredienser
Havskräfta
- 20 havskräftor
- 5 lVatten
- 500 gSalt
Sallad
- 2 huvudsallad
- Morötter
- Grön sparris
- zucchini
- Tomat
- Olivolja
Parmesandressing
- 50 gparmesan
- 2 ägg
- 1 mskbalsamvinäger
- 2 dlMatolja
- torkad chili
- svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.
Visa 16 recept