Thomas Sjögren

Av Thomas Sjögren

Sallad på kokta havskräftor

Av Thomas Sjögren

(3)

Vad tycker du?

Sallad på kokta havskräftor

Enligt superkocken Thomas Sjögren är havskräftor som bäst när de är ljumna.

Här serveras stjärtarna på en krispig sallad med råhyvlade primörer och en parmesandressing med sting i.

Sommarmat när den är som bäst!

Ingredienser

Havskräfta

20 havskräftor
5 lVatten
500 gSalt

Sallad

2 huvudsallad
Morötter
Grön sparris
zucchini
Tomat
Olivolja

Parmesandressing

50 gparmesan
2 ägg
1 mskbalsamvinäger
2 dlMatolja
torkad chili
svartpeppar
Havskräftssallad och parmesandressing med sting i.
Havskräftssallad och parmesandressing med sting i.

Gör så här

1
Koka upp vattnet i en stor kastrull. Lägg i kräftorna och låt vattnet koka upp, koka 3 minuter och lyft sedan upp havskräftorna. Låt vattnet svalna till ca 50 grader och häll sedan på vattnet över kräftorna i en bunke eller lägg tillbaka kräftorna i kastrullen. Låt de ligga i vattnet ca 1 timma innan du skalar dem.
2
Sallad: Plocka salladen i stora blad. Skölj salladen i isvatten och torka av den innan servering. Hyvla valfria primörer tunt. Blanda primörer och sallad med lite olivolja och salt
3
Parmesandressing: Riv parmesanen fint. Lägg äggen, parmesan, chili, vinäger och salt i en bunke. Mixa med stavmixer till en kräm, mixa i matoljan och späd eventuellt med vatten.
4
Tillsätt havskräftstjärtarna till salladen och ringla över parmesandressingen – servera!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sallad på kokta havskräftor

Ämnen