Bakad potatis på grillen

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Bakad potatis på grillen

Testa att baka potatisen på grillen nästa gång – du kommer inte att ångra dig! Servera ihop med majs, salladslök och kallrörd bearnaisesås för det perfekta tillbehöret till kött, fisk och kyckling.

Bakad potatis på grillen

Ingredienser

Ingredienser

8 bakpotatisar, stora
olja
havssalt, grovt

Tillbehör

grillad majs
salladslök
kallrörd bearnaisesås

Gör så här

1
Tvätta, torka och nagga potatisen med en gaffel. Lägg varje potatis på ett dubbelt lager aluminiumfolie penslat med lite olja. Strö en liten näve salt över varje potatis och vira folien runt. Folien ska vara helt tät.
2
Baka potatisen på medelhög värme i cirka en timme, eller tills den är helt mjuk. Kontrollera med en vass kniv eller grillspett. Den ska glida in lätt utan motstånd.
3
Servera potatisen med till exempel grillad majs, salladslök och kallrörd bearnaisesås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Grillade sötpotatisskivor med färskost-crème

  2. (1)

    Grillad zucchini med tomatcrème och rostade nötter

  3. (1)

    Grillade bönor med vispad citronricotta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Smårätter

Grillat

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Mix grill med naanbröd

(1)

Heta kycklingvingar

(1)

Kallrörd bearnaisesås