Wrap med fläsk och sweet chili

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Wrap med fläsk och sweet chili

Fläskfilé stekt med sweet chili-sås blir tillsammans med grönsaker och färska örter en perfekt balans av sött, salt, saftigt och krispigt. Så enkelt! Så gott!

Wraps är perfekta för både picknick och att äta hemma och du kan variera innehållet precis som du vill.

Ingredienser

4 tortillabröd, stora
500 gFläskfilé, strimlad
1 dlSweet chilisås
4 mskhjärtsallad
2 Morötter
0,5 gurka
färsk koriander
mynta
Salt
Peppar
Olja, till stekning

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt en liten skvätt olja. Stek köttet snabbt på hög värme.
2
Sänk temperaturen och tillsätt chilisåsen. Låt allt puttra snabbt under omrörning. Häll upp allt på en tallrik.
3
Rengör hjärtsalladen och dela bladen. De största bladen kan delas i två på längden.
4
Skala och skär morötterna i strimlor eller riv dem grovt på ett rivjärn.
5
Dela gurkan på längden och skrapa ur det mesta av den mjuka kärnan. Skär gurkan i tunna skivor eller långa strimlor.
6
Smörj bröden med majonnäs, men smörj inte ända ut i kanten.
7
Lägg på salladsblad, morot, gurka och kött. Se till att inte ha på för mycket, för då blir det svårt att rulla ihop det hela. Toppa med några örtblad.
8
Rulla ihop wrapen tätt. Slå in varje wrap i bakplåtspapper eller folie.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Kotletter med gorgonzola

  2. (1)

    Oxsvansragu med pasta

  3. (1)

    Marockanska köttbullar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(5)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål