Wrap med fläsk och sweet chili
Fläskfilé stekt med sweet chili-sås blir tillsammans med grönsaker och färska örter en perfekt balans av sött, salt, saftigt och krispigt. Så enkelt! Så gott!
Ingredienser
4 tortillabröd, stora
500 gFläskfilé, strimlad
1 dlSweet chilisås
4 mskhjärtsallad
2 Morötter
0,5 gurka
färsk koriander
mynta
Salt
Peppar
Olja, till stekning
Gör så här
1
Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt en liten skvätt olja. Stek köttet snabbt på hög värme.
2
Sänk temperaturen och tillsätt chilisåsen. Låt allt puttra snabbt under omrörning. Häll upp allt på en tallrik.
3
Rengör hjärtsalladen och dela bladen. De största bladen kan delas i två på längden.
4
Skala och skär morötterna i strimlor eller riv dem grovt på ett rivjärn.
5
Dela gurkan på längden och skrapa ur det mesta av den mjuka kärnan. Skär gurkan i tunna skivor eller långa strimlor.
6
Smörj bröden med majonnäs, men smörj inte ända ut i kanten.
7
Lägg på salladsblad, morot, gurka och kött. Se till att inte ha på för mycket, för då blir det svårt att rulla ihop det hela. Toppa med några örtblad.
8
Rulla ihop wrapen tätt. Slå in varje wrap i bakplåtspapper eller folie.