Therese Elgquist

Av Therese Elgquist

Vit bönkräm med örtigt tomatfräs och bakade primörer

Av Therese Elgquist

(4)

Vad tycker du?

Vit bönkräm med örtigt tomatfräs och bakade primörer

Matkreatören Therese Elgquist lagar en krämig röra av vita bönor och serverar den med en smakrik tomatröra. Primörerna bakar hon i ugnen och serverar med picklade senapsfrön och ramslöksmajonnäs.

Ingredienser

Örtigt tomatfräs

500 gträdgårdstomater
2 vitlöksklyftor, små
1 Gul lök
1 krmkokossocker, eller annan sötning
1 tskÄppelcidervinäger
0,5 näveFärsk mynta, hackad
1 näveFärsk persilja, hackad
1,5 mskkapris
0,5 tskflingsalt
1 mskRapsolja

Bönkräm

230 gkokta vita bönor, avrunnen vikt
2 mskVatten
1 mskKallpressad rapsolja
2 vitlöksklyftor, de som fräst med tomaterna ovan
1 nypaflingsalt

Till servering

färska örter, exempelvis persilja
surdegsbröd, eller rågbröd

Bakade primörer

1 knippefärsk rödlök, 1 knippe är cirka 4 rödlökar
1 kgmorötter
10 Färskpotatisar
0,5 dlMandlar
0,5 krukafärsk mynta
1 tskRapsolja
Flingsalt
Flingsalt

Picklade senapsfrön

4 msksenapsfrön, hela, gärna både gula och bruna
2 dlVatten
1 dlÄppelcidervinäger
1 tskkokossocker

Ramslöksmajonnäs

1 dlkikärtsspad
1 mskDijonsenap
1 mskÄppelcidervinäger
2 dlRapsolja, eller mer
1 tskSoja, eller tamari*
6 ramslöksblad, eller
1 mskramslök, torkad
Vit bönkräm med örtigt tomatfräs och bakade primörer
Vit bönkräm med örtigt tomatfräs och bakade primörer

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vit bönkräm med örtigt tomatfräs och bakade primörer