Chokladkaka á la Sachertårta

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Chokladkaka á la Sachertårta

Den här chokladkakan à la Sachertårta är kanske inte helt identisk med den berömda tårtan från Wien, men denna innehåller choklad, aprikossylt, marsipan... och ännu mer choklad.

Chokladkaka á la Sachertårta
Chokladkaka á la Sachertårta

Ingredienser

  • 150 gchoklad
  • 100 gVetemjöl
  • 1,5 tskBakpulver
  • 110 gsmör
  • 100 gFlorsocker
  • 6 ägg
  • 120 gmarsipan, minst 50 % mandel
  • 100 gSocker

Glasyr

  • 150 gchoklad
  • 1,5 dlgrädde
  • 1 msksmör

Fyllning och garnering

  • 3 dlaprikossylt
  • mandel, hackad och rostad
  • torkad aprikos

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladkaka á la Sachertårta

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen