Chokladkaka á la Sachertårta
Den här chokladkakan à la Sachertårta är kanske inte helt identisk med den berömda tårtan från Wien, men denna innehåller choklad, aprikossylt, marsipan... och ännu mer choklad.
Ingredienser
- 150 gchoklad
- 100 gVetemjöl
- 1,5 tskBakpulver
- 110 gsmör
- 100 gFlorsocker
- 6 ägg
- 120 gmarsipan, minst 50 % mandel
- 100 gSocker
Glasyr
- 150 gchoklad
- 1,5 dlgrädde
- 1 msksmör
Fyllning och garnering
- 3 dlaprikossylt
- mandel, hackad och rostad
- torkad aprikos
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.