Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza
Halloumi på pizza - ja, våga prova! Kocken Mattias Larsson visar hur du kan göra världens godaste och enklaste pizza med salami, extra god tomatsås, oliver, basilika – och halloumi. Servera direkt från ugnen till helgmiddagen.
Ingredienser
Ingredienser
1
pizzabotten
125 g
halloumi
12 skivor
salami
0.5 dl
Kapris
Tomatsås
1 dl
Passerade tomater
1 msk
balsamicovinäger
Salt
Till servering
1 dl
Oliver
Svartpeppar
basilikablad
Olivolja
Gör så här
1
Blanda de passerade tomaterna med balsamicovinägern och en nypa salt.
2
Om du vill kan du tillsätta någon god ört eler lite chili i den tomatsås.
3
Bred ut tomatsåsen på pizzabotten och riv över all ost.
4
Lägg på salamin och kaprisen och ugnsbaka på 225 C. i ca 15 minuter tills pizzan fått fin färg.
5
Ta ut pizzan och toppa med lite goda oliver, färsk basilika, olivolja och svartpeppar.