Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

Av Godare

(48)

Vad tycker du?

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

Den här goda gratängen finns i många olika varianter i länderna kring Medelhavet. Här grillas auberginen för att få en extra god smak, men den går lika bra att steka. Servera med en bit gott bröd och en sallad eller som en del av en buffé.

Gratäng med aubergine.
Gratäng med aubergine.

Ingredienser

2 Aubergine, stora
1 Gul lök
2 vitlöksklyfta
2 BurkarKrossade tomater
Vitt vin, (kan uteslutas)
1 mskOregano, torkad
1 mskTimjan, torkad
21 gHonung, (eventuellt)
100 gOlivolja
Salt och peppar
300 gFetaost
färska örter, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost