Av Mattias Larsson

Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg

Av Mattias Larsson

(0)

Vad tycker du?

Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg

Bjud på en förrätt som är enkel att laga men ändå ger en lyxig känsla.
Kocken Mattias Larsson har komponerat den goda sparrisrätten.
Recept ur Mattias Larssons bok Lättlagade helgmenyer.

Sotad sparris matchas med goda smaker.

Ingredienser

Kryddig smetana

100 gsmetana
3 krmFänkålsfrön, mortlade
Salt
2 kokta ägg
75 gsmör

Sparris

300 ggrön sparris
Olivolja
4 rädisor
1 knippekörvel, eller annan god ört
Salt

Gör så här

1
Blanda smetanan med fänkålsfrö och en nypa salt. Vispa med en elvisp tills smetanan är luftig och har tjocknat.
2
Hacka äggen. Lägg smöret i en kastrull och låt det koka upp tills det är lätt brynt och doftar nötigt. Lägg ner hackat ägg och dra av från plattan.
3
Ansa sparrisen. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Lägg ner sparrisen och stek i ca 3 minuter tills ytan är fint sotad. Smaka av med salt.
4
Lägg upp sparrisen på fyra tallrikar. Häll över det brynta äggsmöret och klicka på smetana.
5
Hyvla över rädisorna och strö över lite plockad körvel eller annan god ört.
6
Extra lyx! Blanda ner lite rostade nötter i det brynta smöret. Pickla rädisorna, eller marinera i citron några minuter före servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

  2. (1)

    Oxfilé med baconstekt savoykål

  3. (4)

    Passionsfrukts-tartletter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Nyår

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta