Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg
Bjud på en förrätt som är enkel att laga men ändå ger en lyxig känsla.
Kocken Mattias Larsson har komponerat den goda sparrisrätten.
Recept ur Mattias Larssons bok Lättlagade helgmenyer.
Ingredienser
Kryddig smetana
- 3 krmFänkålsfrön, mortlade
- Salt
- 2 kokta ägg
- 75 gsmör
Sparris
- 300 ggrön sparris
- Olivolja
- 4 rädisor
- 1 knippekörvel, eller annan god ört
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept