Kolgrillad hjärtsallad

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Kolgrillad hjärtsallad

Kolgrillad hjärtsallad – perfekt för en grillmiddag. Här är Jonas Lagerströms, finalist i Årets Kock 2019, recept på den goda salladen som toppas med hasselnötter, brynt smör och parmesan.

Kolgrillad hjärtsallad – recept av finalisten Jonas Lagerström i Årets Kock 2019
Kolgrillad hjärtsallad – recept av finalisten Jonas Lagerström i Årets Kock 2019

Ingredienser

8 hela hjärtsallad
Havssalt
150 gHasselnötter
50 gSmör
300 gParmesanost
1 askSmörgåskrasse
2 mskOlivolja
flingsalt

Gör så här

1
Tvätta och dela salladen på hälften. Grilla sedan med snittytan ner. Vänd och grilla snabbt på andra sidan.
2
Bryn smör i en stekpanna. Hacka hasselnötterna och lägg i när smöret tystnar i pannan.
3
Lägg salladen på ett fat, ringla över olivolja och strössla med flingsalt. Toppa med hasselnötssmör, riven parmesan och krasse.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kolgrillad hjärtsallad