Kolgrillad hjärtsallad

Av Godare

Vad tycker du?

Kolgrillad hjärtsallad

(7)

Kolgrillad hjärtsallad – perfekt för en grillmiddag. Här är Jonas Lagerströms, finalist i Årets Kock 2019, recept på den goda salladen som toppas med hasselnötter, brynt smör och parmesan.

Kolgrillad hjärtsallad – recept av finalisten Jonas Lagerström i Årets Kock 2019

Ingredienser

Ingredienser

8
hela hjärtsallad
Havssalt
150 g
Hasselnötter
50 g
Smör
300 g
Parmesanost
1 ask
Smörgåskrasse
2 msk
Olivolja
flingsalt

Gör så här

1
Tvätta och dela salladen på hälften. Grilla sedan med snittytan ner. Vänd och grilla snabbt på andra sidan.
2
Bryn smör i en stekpanna. Hacka hasselnötterna och lägg i när smöret tystnar i pannan.
3
Lägg salladen på ett fat, ringla över olivolja och strössla med flingsalt. Toppa med hasselnötssmör, riven parmesan och krasse.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

  2. Årets kock-finalisten: Så grillar du bäst grönsaker i sommar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika