Bolognese på gula ärtor

Av Godare

Vad tycker du?

Bolognese på gula ärtor

(40)

Här har vi ett riktigt save hack! Istället för att göra vegobolognese på något dyrt substitut kan du göra egen färs av gula ärtor, lök, vitlök och krossade tomater som ju är supercheap. Så bra!

Gör färs med gula ärtor – supercheap.

Ingredienser

Ingredienser

2
lökar, gula
4
vitlöksklyftor
2 msk
Paprikapulver
4 dl
gula ärtor, torkade
2 msk
Tomatpuré
800 dl
krossade tomater, eller hela konserverade
2 dl
Vatten, eller mer
1 st
Buljongtärning
4
Morötter
4 msk
frysta kryddor, t ex basilika eller persilja
1 tsk
Sambal oelek, eller mer om du vill ha hetta
3 dl
växtbaserad grädde
Salt och peppar
Olja, att steka i
8 portioner
Pasta

Gör så här

1
Blötlägg gula ärtor i ca 12 timmar.
2
Hacka gul lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna eller en traktörpanna och stek löken i olja på medelvärme tills den blir mjuk. Häll i paprikapulver och låt steka med.
3
Mixa de blötlagda gula ärtorna fint så att det blir som en färs. Lägg dem i fräset och stek i ca 5 min, rör om regelbundet då de lätt bränner vid. Lägg i tomatpuré och slå över krossade tomater och vatten. Smula över buljongen och låt puttra på medelvärme.
4
Skala och riv morötterna. Lägg i såsen när den puttrat ca 10 min. Lägg i kryddorna. Vill du ha i sambal oelek/chiliflakes, lägg i dem nu.
5
Koka pastan.
6
Såsen är klar när den kokat totalt ca 30 min eller när ärtfärsen är mjuk. Slå på grädden på slutet och värm upp allt igen under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rökig morotspizza

  2. Grön- och rödkålspizza med citronkräm

  3. Cheap och värmande gulasch

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania