Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

Av Godare

Vad tycker du?

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

(52)

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa. En rustik sommarpaj där smaken av sötsyrliga krusbär gifter sig perfekt med den goda kardemummakryddade mandelmassan. Har du inte krusbär går det bra att byta mot andra bär.

Krusbärspajen är härligt rustik och doftar kardemumma.

Ingredienser

Pajdeg

4 dl
Vetemjöl
0.5 dl
Florsocker
0.5 tsk
Salt
1
ägg
150 g
smör

Fyllning

150 g
Mandelmassa, grovriven
1 tsk
Kardemumma, gärna nystött
4 dl
Krusbär
2 msk
Majsstärkelse
2 msk
strösocker

Garnering

Florsocker, kan uteslutas

Gör så här

1
Blanda mjöl, florsocker och salt i en skål. Mixa ihop snabbt med smör och ägg. Låt vila i kylen minst en timme.
2
Sätt ugnen på 200 grader.
3
Kavla ut pajdegen på ett bakplåtspapper så den blir hyfsat rund. Dra över till en plåt.
4
Stöt kardemumman. Riv mandelmassan och blanda den med kardemumman. Fördela massan på pajen men lämna en kant runt om som du kan vika över sedan.
5
Blanda krusbär med majsstärkelse och socker och häll ut på mandelmassan.
6
Vik kanten in mot mitten så du får en paj, se till att det inte blir några hål där vätska kan rinna ut.
7
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills kanterna är gyllene och fyllningen bubblar ca 35-40 minuter.
8
Låt svalna, pudra över florsocker och servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Blåbärspaj med vaniljsås

  2. Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

  3. Mazarinpaj med björnbärskräm

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!