Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

(2)

Mattias Kristiansson har aldrig varit förtjust i kokt sparris, den blir lätt för mjuk och tråkig.

– Grilla den i stället så ska du få se på grejer. Fänkål och äpple är båda två vänner till sparrisen och så goda vänner vill man inte hålla isär.

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”BBQ vegan”.

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås.

Ingredienser

Ingredienser

1 knippe
sparris
1 msk
Olivolja
Salt

Fänkåls- och äppelsås

1
fänkålsstånd
1
äpple
1
Gul lök
1 msk
Olivolja
Vitt vin
1 st
Citron, saften
0.5 msk
Dijonsenap
0.5 dl
majsstärkelse
2 dl
grädde
1 tsk
Salt

Gör så här

1
Skär bort den nedersta, träiga delen av sparrisen.
2
Pensla sparrisen med olivolja och lägg på grillen. Den ska bli mjuk, men ändå ha kvar sitt tuggmotstånd.
3
Salta och lägg sedan upp på ett serveringsfat.
4
Såsen: Hacka fänkål, äpple och lök fint. Fräs i lite olivolja tills allt har mjuknat.
5
Häll på vin och citronsaft och låt koka in. Blanda sedan ner dijonsenap och majsstärkelse.
6
Häll på grädden och rör om. Låt allt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar lite. Salta. Skeda såsen över sparrisen och servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”

  2. Vegansk pannbiff med lök

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Grillat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika