Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

Mattias Kristiansson har aldrig varit förtjust i kokt sparris, den blir lätt för mjuk och tråkig.

– Grilla den i stället så ska du få se på grejer. Fänkål och äpple är båda två vänner till sparrisen och så goda vänner vill man inte hålla isär.

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”BBQ vegan”.

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås.
Grillad sparris med fänkål- & äppelsås.

Ingredienser

Ingredienser

1 knippesparris
1 mskOlivolja
Salt

Fänkåls- och äppelsås

1 fänkålsstånd
1 äpple
1 Gul lök
1 mskOlivolja
Vitt vin
1 stCitron, saften
0,5 mskDijonsenap
0,5 dlmajsstärkelse
2 dlgrädde
1 tskSalt

Gör så här

1
Skär bort den nedersta, träiga delen av sparrisen.
2
Pensla sparrisen med olivolja och lägg på grillen. Den ska bli mjuk, men ändå ha kvar sitt tuggmotstånd.
3
Salta och lägg sedan upp på ett serveringsfat.
4
Såsen: Hacka fänkål, äpple och lök fint. Fräs i lite olivolja tills allt har mjuknat.
5
Häll på vin och citronsaft och låt koka in. Blanda sedan ner dijonsenap och majsstärkelse.
6
Häll på grädden och rör om. Låt allt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar lite. Salta. Skeda såsen över sparrisen och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås