Lutfisk på tre olika sätt

Av Jon Hansson

Vad tycker du?

Lutfisk på tre olika sätt

(2)

Lutfisk har varit med i flera hundra år, till skillnad från till exempel skinka och köttbullar. Men låt den inte trängas med alla de övriga godsakerna. Lutfisk är värd en egen måltid – eller ät den som ett fint avbrott i den vanliga julbordslunken.

Så lyckas du med lutfisk i ugn eller micro.

Ingredienser

Ingredienser

4 msk
Smör, 2 + 2 msk
2.5 msk
Vetemjöl
5 dl
mjölk
Salt
Svartpeppar, mald
kryddpeppar, mald

Gör så här

1
Smält 2 msk av smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och fräs försiktigt ett par minuter utan att det tar färg. Vispa hela tiden.
2
Häll i lite av mjölken i taget samtidigt som du vispar så det inte blir klumpar. Sjud såsen under fortsatt vispning i 3 minuter.
3
Smaka av med salt och peppar. Värm och vispa i lite fiskspad och resten av smöret vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

  2. Så kokar du julskinkan saftig

  3. Julköttbullar på två vis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado