Kolapaj med lingon – baka utan ugn

Av Godare

Vad tycker du?

Kolapaj med lingon – baka utan ugn

(209)

Kolapaj med lingon – Det här är en paj som man inte bakar utan bara kyler. Botten är härligt smulig och bryter av sötman i kolan med hjälp av det brynta smöret. Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Jul hur lätt som helst”.

Kolapaj med lingon

Ingredienser

Ingredienser

200 g
digestivekex
100
Smör
Flingsalt
1 burkar
kondenserad mjölk, karamelliserad
2.5 dl
vispgrädde
3 dl
frysta lingon

Gör så här

1
Krossa kexen, antingen kör du dem i en matberedare eller så lägger du dem i en plastpåse och bankar sönder dem med en kavel eller liknade. Bryn smöret tills det börjar dofta nötigt.
2
Blanda smör, salt och smulor och tryck ut det i en springform.
3
Ställ i frysen i 20 minuter. Bred ut mjölken över kexbotten.
4
Vispa grädden lätt och fluffig och bred ut den över mjölken.
5
Strö på frysta lingon. Servera!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

  2. Saffransfrallor – gula och doftande

  3. Saffranskladdkaka med lingon och grädde

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!