Röd linssoppa med saffran, chili och lime
En favoritsoppa som är fylld med näring, snabb att laga och har riktigt härliga, klara färger.
Ingredienser
Ingredienser
2 paket
saffran
2
chilifrukter , röda
8
vitlöksklyftor
Olja, att steka i
2 l
Vatten
2
Buljongtärningar, grönsak
5 dl
röda linser, torkade
0.5 tsk
Svartpeppar
2
Lime
0.5 tsk
Salt
Gör så här
1
Häll saffran i 2–3 msk kokande vatten i en kopp och låt dra. Tips! Att låta saffran dra en stund i kokande vatten eller konjak maxar både färg och smak.
2
Hacka chilifrukter (skär bort innanmätet om du inte vill ha det så starkt) och vitlöksklyftor. Stek i olja.
3
Häll över vattnet och smula i grönsaksbuljongtärningarna, röda linser, saffransvattnet och grovmalen svartpeppar.
4
Koka under lock i 10–15 minuter.
5
Pressa över lime och smaka av med salt. Sedan är det bara att njuta.