Fruktkaka med konjak

Av Godare

Vad tycker du?

Fruktkaka med konjak

(70)

En elegant fruktkaka skuren i tunna skivor är ett måste till afternoon tea. För oss hör fruktkaka julen till.
– Det är nog den godaste kaka jag ätit, skrev en dam till mig om detta recept, säger småkaksdrottningen Birgitta Rasmusson.

Fruktkaka hör julen till

Ingredienser

Ingredienser

200 g
Smör
200 g
Socker
3
ägg
200 g
Vetemjöl, drygt 3 dl
2 tsk
Bakpulver
50 g
Russin
50 g
Korinter
50 g
suckat
50 g
Apelsinskal, syltat
röda och gröna cocktailbär
50 g
Mandel
1
citron, rivet skal (saft av halva)
3 msk
Konjak
Smör, eller margarin (till formen)

Gör så här

1
Rör smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg.
2
Blanda mjöl och bakpulver. Häll sedan i russin, korinter, suckat, apelsinskal, cocktailbär och hackad mandel i mjölblandningen och se till att allt får mjöl på sig.
3
Rör ner frukt- och mjölblandningen i smeten, samt rivet citron- skal, citronsaft och konjak. Se till att smeten är ordentligt blandad.
4
Häll smeten i en smord och bröad kransform på cirka 1 1⁄2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 60 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

    1. Ämnen

      1. Recept
      2. Efterrätter
      3. Mjuka kakor
    decoration divider

    Efterrätter

    Visa alla

    Friterade äppelskivor med äppelkolasås

    Vaniljfromage med portvin

    Fluffig chokladmousse på nolltid

    Pannkakor med jorgubbar och mascarpone