Sötpotatisgratäng med palsternacka
Förkoka sötpotatis, palsternacka och vanlig potatis. Sen ska gratängen in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
Ingredienser
Ingredienser
350 g
sötpotatis
350 g
palsternacka
350 g
Potatis
1 dl
Bladpersilja, grovhackad
4 dl
Mjölk
2 dl
Grädde
1 tsk
Salt
2 krm
vitpeppar
2
vitlöksklyftor
Gör så här
1
Skala sötpotatis, palsternacka och potatis och skär dem till grova bitar. Grovhacka persiljan.
2
Mät upp mjölk, grädde, salt och peppar i en kastrull. Pressa i vitlöken. Låt koka upp och lägg i sötpotatis-, palsternacks- och potatisbitarna. Låt sjuda på svag värme cirka 20 minuter, rör om då och då, eller tills potatisarna (som blir färdigkokta sist) är mjuka. Blanda i persiljan.
3
Häll upp i en ugnsfast form och gratinera, 225 grader, i cirka 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
4
Låt svalna något före servering.