Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Av Godare

(16)

Vad tycker du?

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Filodegspaj är kul att göra och den blir väldigt frasig och läcker. Här är den fylld med en cream cheese och spenat. Servera gärna med ugnsrostade tomater.

Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Pajer”.

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning
Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Ingredienser

  • 1 förpackningfilodeg
  • 400 gBabyspenat
  • 1 mskOlivolja
  • 1 knippesalladslök
  • 1 dlÖrter, finhackade, t ex dill, persilja, körvel, basilika
  • 200 gCream Cheese, t ex Philadelphia
  • 0,5 citron, finstrimlat skal
  • 0,5 citron, pressade saften
  • 0,5 tskSalt
  • 0,5 stChilipeppar
  • 3 ägg
  • 100 gFetaost, smulad
  • 50 Smör , smält
  • 6 filodegsark

Till garnering och servering

  • rostade cocktaltomater, se recept nedan

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning