Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Av Godare

Vad tycker du?

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

(16)

Filodegspaj är kul att göra och den blir väldigt frasig och läcker. Här är den fylld med en cream cheese och spenat. Servera gärna med ugnsrostade tomater. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Ingredienser

Ingredienser

1 förpackning
filodeg
400 g
Babyspenat
1 msk
Olivolja
1 knippe
salladslök
1 dl
Örter, finhackade, t ex dill, persilja, körvel, basilika
200 g
Cream Cheese, t ex Philadelphia
0.5
citron, finstrimlat skal
0.5
citron, pressade saften
0.5 tsk
Salt
0.5 st
Chilipeppar
3
ägg
100 g
Fetaost, smulad
50
Smör , smält
6
filodegsark

Till garnering och servering

rostade cocktaltomater, se recept nedan

Gör så här

1
Fräs spenaten i oljan under omrörning tills den mjuknar, ca 1 minut. Låt spenaten kallna och krama ur vätskan.
2
Hacka spenaten. Ansa och skiva salladslöken och hacka örterna.
3
Vispa ihop cream cheese, citronskal, citronsaft, salt och chilipeppar i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i fetaost. Vänd ner spenat, salladslök och örter. Pensla pajformen med ca 1 msk av smöret.
4
Sätt ugnen på 175°.
5
Pensla filodegsarken, ett i taget, med smöret och lägg dem efterhand i formen, så att de överlappar varandra och hänger en bit över kanten.
6
Bred ut fyllningen i pajskalet. Vik upp degkanterna över fyllningen, krama dem lätt med handen, så att de blir lite skrynkliga och pensla dem med smöret. (Spraya gärna degen med lite vatten, så att den inte blir bränd i ugnen.) Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg, den får gärna vara lite krämig i mitten.
7
Garnera med rostade cocktailtomater. Se länk till receptet nedan.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Enkel skaldjurspaj med saffran

  2. Fiskpaj med gratinerat potatismos

  3. Kolapaj med marängtopp

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika