Skaldjurssallad med chili och citron
På italienskt vis kryddas skaldjurssalladen med vitlök, chili, citron och oregano. Perfekta receptet för en härlig, romantisk middag. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.
Ingredienser
Ingredienser
2 påsar
fryst skaldjursmix, à 350 g
2
vitlöksklyftor
1
fänkål, liten
500 g
tomater
2
röda chilifrukter
2 msk
Olivolja
Dressing
2
Citroner, finrivet skal
2 msk
Pressad citronsaft
3 msk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 dl
persilja, finhackad
0.5 dl
oregano, finhackad
Gör så här
1
Tina skaldjurmixen och låt rinna av väl i en sil.
2
Finhacka vitlöken. Ansa och tärna fänkålen. Halvera och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Skiva chilin.
3
Fräs vitlöken och fänkålen i olivolja några minuter. Tillsätt tomaterna och chilin och fräs ytterligare någon minut tills allt blir varmt. Tillsätt skaldjuren och fräs snabbt på hög värme tills skaldjuren inte längre är transparanta.
4
Blanda dressingen och häll den över skaldjuren. Blanda försiktigt och smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Kyl snabbt, gärna i vattenbad. Förvara i kyl. Garnera med oregano före serveringen.