Skaldjurssallad med chili och citron

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Skaldjurssallad med chili och citron

På italienskt vis kryddas skaldjurssalladen med vitlök, chili, citron och oregano. Perfekta receptet för en härlig, romantisk middag. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.

Skaldjurssallad på italienskt vis.
Skaldjurssallad på italienskt vis.

Ingredienser

2 påsarfryst skaldjursmix, à 350 g
2 vitlöksklyftor
1 fänkål, liten
500 gtomater
2 röda chilifrukter
2 mskOlivolja

Dressing

2 Citroner, finrivet skal
2 mskPressad citronsaft
3 mskOlivolja
1 tskSalt
1 dlpersilja, finhackad
0,5 dloregano, finhackad

Gör så här

1
Tina skaldjurmixen och låt rinna av väl i en sil.
2
Finhacka vitlöken. Ansa och tärna fänkålen. Halvera och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Skiva chilin.
3
Fräs vitlöken och fänkålen i olivolja några minuter. Tillsätt tomaterna och chilin och fräs ytterligare någon minut tills allt blir varmt. Tillsätt skaldjuren och fräs snabbt på hög värme tills skaldjuren inte längre är transparanta.
4
Blanda dressingen och häll den över skaldjuren. Blanda försiktigt och smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Kyl snabbt, gärna i vattenbad. Förvara i kyl. Garnera med oregano före serveringen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Skaldjurssallad med chili och citron

Ämnen