Skaldjurssallad med chili och citron

Av Godare

Vad tycker du?

Skaldjurssallad med chili och citron

(1)

På italienskt vis kryddas skaldjurssalladen med vitlök, chili, citron och oregano. Perfekta receptet för en härlig, romantisk middag. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.

Skaldjurssallad på italienskt vis.

Ingredienser

Ingredienser

2 påsar
fryst skaldjursmix, à 350 g
2
vitlöksklyftor
1
fänkål, liten
500 g
tomater
2
röda chilifrukter
2 msk
Olivolja

Dressing

2
Citroner, finrivet skal
2 msk
Pressad citronsaft
3 msk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 dl
persilja, finhackad
0.5 dl
oregano, finhackad

Gör så här

1
Tina skaldjurmixen och låt rinna av väl i en sil.
2
Finhacka vitlöken. Ansa och tärna fänkålen. Halvera och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Skiva chilin.
3
Fräs vitlöken och fänkålen i olivolja några minuter. Tillsätt tomaterna och chilin och fräs ytterligare någon minut tills allt blir varmt. Tillsätt skaldjuren och fräs snabbt på hög värme tills skaldjuren inte längre är transparanta.
4
Blanda dressingen och häll den över skaldjuren. Blanda försiktigt och smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Kyl snabbt, gärna i vattenbad. Förvara i kyl. Garnera med oregano före serveringen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Italiensk bönsallad – vego till buffén

  2. Skaldjurssallad med chili och citron

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Skaldjur
decoration divider

Skaldjur

Visa alla

Skaldjursrisotto

Spaghetti med musslor

Poke bowl med pilgrimsmusslor

Räkgryta med chili och kokos