Kavringstårta med matjessill

Av Anna Wendt

(110)

Vad tycker du?

Kavringstårta med matjessill

Här är de klassiska smakerna av matjessill, rödlök, gräddfil, ägg, gräslök och kavring samlade i en läcker tårta. Blanda alla ingredienser och toppa med skivat äpple och rödlök.

– Perfekt om du snabbt vill slänga ihop något gott, säger receptkreatören Anna Wendt.

Bjud på saftig kavringstårta med klassiska smaker.

Ingredienser

12 skivorkavring

Fyllning

2 burkarmatjessill, à 200 g
1 rödlök
2 ägg, hårdkokta
200 gkvarg, naturell
3 dlgräddfil
1 dlmajonnäs
Salt
svartpeppar, nymalen

Garnering

1 Äpple
1 rödlök
1 dlgräslök, finhackad

Gör så här

1
Fyllning: Skär matjessillen och äggen i små bitar. Finhacka rödlöken. Rör ihop kvarg, gräddfil och majonnäs. Vänd försiktigt ner matjesill och ägg, smaka av med salt och peppar.
2
Lägg fyra skivor kavring på ett fat, bred ut en tredjedel av fyllningen. lägg på fyra skivor till, bred på ytterligare en tredjedel av fyllningen, 4 skivor kavring till och toppa med resten av fyllningen.
3
Garnering: Skär äpplet i tunna skivor, finhacka löken och gräslöken. Ställ äppelskivorna på högkant runt ovansidan av tårtan och toppa med hackad lök och gräslök.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

  2. (7)

    Melon- och fetasallad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Midsommar
    3. Sill

Midsommar

Visa alla
(1)

Gravad lax

(1)

Marängtårta med mascarponekrä­m och bär

(7)

Melon- och fetasallad

(7)

Krämig lingonsill med lime