Ugnsbakad lax med tomatbulgur

Av Godare

Vad tycker du?

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

(15)

Ugnsbakad lax med tomatbulgur – sätt smak på bulgurn med tomat, curry och paprika. Servera med ugnsbakad laxfilé och tomat och löksallad. Gör gärna lite extra av bulgurn, den blir perfekt i matlådan.

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

Ingredienser

Ingredienser

400 g
laxfiléer, i portionsbitar
4 dl
Bulgur, grovmalen
1
Gul lök
2 msk
Tomatpuré
olja, att steka i
1.5 dl
Chilisås
7 dl
Vatten
1
buljongtärning, grönsak
1 tsk
curry
1 tsk
paprikapulver
2 krm
Salt
1 dl
bladpersilja , hackad

Servera med

4
tomater
1
rödlök

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Salta och peppra laxen. Olja en ugnsfast form och lägg i laxbitarna. Baka laxen i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills den är så genomstekt som du vill ha den.
3
Skala och finhacka löken. Fräs tomatpuré och lök i olja i en kastrull. Tillsätt chilisås, vatten, buljongtärning, curry, paprikapulver och salt. Låt koka upp. Tillsätt bulgur och låt koka ca 15 minuter under lock på svag värme tills bulguren är mjuk. Rör om då och då.
4
Låt gärna stå 5–10 minuter före servering så smakerna hinner mogna fram.
5
Hacka bladpersilja och blanda ner i din bulgur.
6
Skiva tomater och rödlök.
7
Servera laxen med bulgur, tomater och rödlök.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så steker du lax till perfektion

  2. Bjud på krämigt god lax

  3. Spenatpaj med lax och purjolök

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax