Curry nam nam – gul kycklingcurry

Av Godare

(0)

Vad tycker du?

Curry nam nam – gul kycklingcurry

Curry nam nam – gul kycklingcurry. Läckert krämig currysås fylld med mjuka kycklingbitar och goda smaker. Mango chutney ger en angenäm sötma i såsen.
Recept ur Jennie Walldéns kokbok ”Mycket smak på nolltid”.

Curry nam nam – solgul kyckling i krämig currysås.

Ingredienser

Ingredienser

1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
600 gKycklinglårfilé
smör och neutral rapsolja, till stekning
1 mskcurrypulver
vispgrädde
2 mskMango chutney
0,5 Lime, färskpressad saft
Salt
nymalen svartpeppar

Till servering

basmatiris, nykokt
jordnötter, rostade och saltade
mango, i tärningar
rostad kokos
gurka, i tärningar
sambal oelek
Koriander, hackad

Gör så här

1
Skala och skiva löken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i munsstora bitar. Stek löken i olja mjukt tills den har fått lite färg. Lägg i kycklingen och stek även den tills den har fått lite färg. Låt currypulver steka med i lite extra smör de sista 30 sekunderna.
2
Häll i grädde och låt puttra. Tillsätt mango chutney och smaka av med pressad lime, salt och peppar.
3
Servera genast med nykokt basmatiris. Lägg jordnötter, mango, kokos, gurka, sambal oelek och koriander i små skålar och låt var och en strö på det de gillar på sin tallrik.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så väljer du rätt kyckling på tallriken

  2. (12)

    Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

  3. (3)

    Glasnudelsallad med rostbiff och nötter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Indisk mat

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta