Citrongräsmarinerat kycklingspett
Denna läckra kycklingrätt är perfekt till middag en sommardag. Kycklinglår med citrongräsmarinad ger ett saftigt och gott resultat! Servera med sötsyrlig gurksallad och gärna kokt ris som extra tillbehör.
Ingredienser
- 2 citrongräs
- 15 ggurkmeja, färsk (15 g motsvarar 2 tsk)
- 4 vitlöksklyftor
- 1 mskpalmsocker, eller 2 tsk socker och 1 tsk farinsocker per msk palmsocker
- 1 tskkorianderfrön
- 0,75 tskvitpeppar, hel
- 2 mskfisksås
- 10 kycklinglårfiléer
- 5 citrongräs, används som grillspett
- neutral olja
Sötsyrlig gurka
- 0,5 dlVinäger 7 %
- 0,5 dlSocker
- 0,5 dlVatten
- 2 Schalottenlökar
- 1 röd chili, liten
- 1 gurka
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.