Citrongräsmarinerat kycklingspett

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Citrongräsmarinerat kycklingspett

Denna läckra kycklingrätt är perfekt till middag en sommardag. Kycklinglår med citrongräsmarinad ger ett saftigt och gott resultat! Servera med sötsyrlig gurksallad och gärna kokt ris som extra tillbehör.

Citrongräsmarinerat kycklingspett
Citrongräsmarinerat kycklingspett

Ingredienser

  • 2 citrongräs
  • 15 ggurkmeja, färsk (15 g motsvarar 2 tsk)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 mskpalmsocker, eller 2 tsk socker och 1 tsk farinsocker per msk palmsocker
  • 1 tskkorianderfrön
  • 0,75 tskvitpeppar, hel
  • 2 mskfisksås
  • 10 kycklinglårfiléer
  • 5 citrongräs, används som grillspett
  • neutral olja

Sötsyrlig gurka

  • 0,5 dlVinäger 7 %
  • 0,5 dlSocker
  • 0,5 dlVatten
  • 2 Schalottenlökar
  • 1 röd chili, liten
  • 1 gurka

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Citrongräsmarinerat kycklingspett

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.