Mozzarellafyllt kycklingbröst

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Mozzarellafyllt kycklingbröst

Fylld kyckling med mozzarella, basilika och soltorkad tomat blir en soligt god middag med italienska smaker. Servera förslagsvis med grön sparris, smörångade haricot verts, potatismos, blomkålspuré eller risotto.

Kyckling med mozzarella, basilika och soltorkad tomat

Ingredienser

4 kycklingbröst, med skinn
2 mozzarella
100 gsoltorkade tomater, mjuka
12 basilikablad , stora
salt och malen peppar
Olja, till stekning
smör, till stekning

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Använd en vass smal kniv och gör en "ficka" i den tjockaste delen av kycklingfilén. Låt mozzarellan rinna av ordentligt i en sil och sedan på hushållspapper.
2
Skär tomaterna i mindre bitar. Fyll (eller stoppa) tomater, bitar av mozzarella och basilikablad i "fickorna" på filén.
3
Stäng öppningen med tandpetare. Krydda de fyllda kycklingbrösten med salt och peppar.
4
Hetta upp en stor stekpanna med lite olja. Lägg i kycklingen med skinnsidan nedåt. Stek tills skinnet är gyllene och knaprigt. Vänd kycklingbrösten, ha en klick smör i pannan och stek ytterligare några minuter på andra sidan tills det får lite färg. Lägg kycklingbrösten i en ugnsfast form (med skinnsidan uppåt), och slå över stekskyn från pannan i formen.
5
Tillaga kycklingen i ugnen i ca. 15 minuter, beroende på storleken på brösten. Ringla gärna över lite god balsamvinäger innan servering. Låt gärna kycklingen vila i fem minuter innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Marinerad kycklingfilé med smörig citronsås

  2. (1)

    Helstekt kyckling med vitlök och timjan

  3. (1)

    Focaccia med lufttorkad skinka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Italiensk mat

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta