Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Toppa julgröten med nya och goda smaker

Av Mattias Larsson

(5)

Vad tycker du?

Toppa julgröten med nya och goda smaker

Toppa risgröten med en pepparkaksdoftande granola eller krämig apelsin- och saffransgrädde. Kocken Mattias Larsson visar hur du enkelt sätter ny stil på julgröten.

– Det här gör gröten lite festligare, säger Mattias Larsson.

Ingredienser

Pepparkakskryddad granola

  • 2,5 dlhavregryn
  • 0,5 dlvalnötter
  • 2,5 mskVatten
  • 0,5 mskOlja
  • 1 mskHonung
  • 1 tskpepparkakskryddor, knappt
  • 0,5 dlfikon, hackade, torkade

Till servering

  • 4 portionerrisgröt
  • 5 dlmjölk

Apelsin- och saffransgrädde samt lingon

  • 1 mskflorsocker
  • 0,5 apelsin, rivet skal
  • 0,25 gsaffran
  • 1,5 dlvispgrädde

Till servering

  • 4 portionerrisgröt
  • 1 dlLingon, valfritt
Toppa gröten med knaprig granola eller krämig gräddblandning.
Toppa gröten med knaprig granola eller krämig gräddblandning.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Toppa julgröten med nya och goda smaker

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 36 recept

Ämnen