Toppa julgröten med nya och goda smaker
Toppa risgröten med en pepparkaksdoftande granola eller krämig apelsin- och saffransgrädde. Kocken Mattias Larsson visar hur du enkelt sätter ny stil på julgröten.
– Det här gör gröten lite festligare, säger Mattias Larsson.
Ingredienser
Pepparkakskryddad granola
- 2,5 dlhavregryn
- 0,5 dlvalnötter
- 2,5 mskVatten
- 0,5 mskOlja
- 1 mskHonung
- 1 tskpepparkakskryddor, knappt
- 0,5 dlfikon, hackade, torkade
Till servering
- 4 portionerrisgröt
- 5 dlmjölk
Apelsin- och saffransgrädde samt lingon
- 1 mskflorsocker
- 0,5 apelsin, rivet skal
- 0,25 gsaffran
- 1,5 dlvispgrädde
Till servering
- 4 portionerrisgröt
- 1 dlLingon, valfritt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 39 recept