Ugnsbakad blomkål med feta

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Ugnsbakad blomkål med feta

Sugen på något riktigt gott? Då ska du prova ugnsbakad blomkål med basilikadoftande tomatpesto och smulad fetaost! Den här rätten är superenkel att laga och en garanterad succé både till vardags och till fest.

Ugnsbakad blomkål, tomatpesto med pinjenötter och parmesan, toppad med smulad fetaost.
Ugnsbakad blomkål, tomatpesto med pinjenötter och parmesan, toppad med smulad fetaost.

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 100 gfetaost
  • Olivolja
  • salt och malen peppar

Tomatpesto

  • 150 gsoltorkade tomater, mjuka, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 gpinjenötter, eller grovhackad mandel
  • 50 gparmesan, riven
  • 1 knippebasilika
  • 1,5 dlolivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad blomkål med feta