Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater – en oerhört vacker och romantisk huvudrätt. Skaldjur är klassisk dejtmat och här får de fina vongolesnäckorna skina bland söta tomater och grön persilja.

Recept av kreatören Anna Wendt.

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater.
Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater.

Ingredienser

  • 1 kgVongolemusslor, eller hjärtmusslor
  • 2 Schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krmchiliflakes
  • 250 gkörsbärstomater
  • 0,5 ståndfänkål
  • 1 dlolivolja
  • 2 dlVitt vin
  • 2 mskHummerfond, koncentrerad
  • 1 mskHonung
  • 1 mskrivet citronskal
  • 0,5 tskSalt
  • 1 krmnymalen svartpeppar
  • 1 dlpersilja, finhackad
  • 300 gspaghetti, linguine

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater