Pepparkaka med glasyr och granatäppelkärnor

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Pepparkaka med glasyr och granatäppelkärnor

En pepparkaka behöver inte nödvändigtvis vara platt och spröd, den kan också vara hög, mjuk och saftig. Toppad med florsockerglasyr, granatäppelkärnor och lite gröna inslag blir pepparkakan snabbt huvudpunkten på kakfatet. Om du hoppar över glasyren kan du servera pepparkakan i tunna skivor med grönmögelost och kanske lite portvinskokta russin. Härlig mysfika som passar perfekt till glöggen!

Pepparkaka med glasyr och granatäppelkärnor
Pepparkaka med glasyr och granatäppelkärnor

Ingredienser

  • 3 ägg, medelstora
  • 150 gSocker
  • 175 gfarinsocker
  • 200 gsmör, smält och avsvalnat
  • 0,5 dlmörk sirap
  • 1,5 dlgräddfil, eller grädde eller kefir eller mjölk
  • 350 gVetemjöl
  • 1 tskBakpulver
  • 1 tskVaniljsocker
  • 2 tskKanel
  • 1 tskmald ingefära
  • 1 tskKardemumma
  • 1 tskkryddnejlika, mald
  • 0,25 tskmalen peppar
  • smör, att smörja formen med

Topping

  • Florsocker
  • vatten
  • granatäppelkärnor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pepparkaka med glasyr och granatäppelkärnor