Stekt sill och potatis

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Stekt sill och potatis

Stekt sill och potatis är traditionell och gedigen svensk vardagsmat. Här steks både fisken och potatisen i pannan med smör. Servera med hemmagjord ingefärssyltad lök för en modern twist. Garnera med dill och lite av smöret från pannan. Njut!

Stekt still och potatis med ingefärssyltad lök.
Stekt still och potatis med ingefärssyltad lök.

Ingredienser

  • 1,5 dlVatten
  • 0,5 dlVinäger 7 %, eller rödvinsvinäger
  • 100 gSocker
  • 0,5 mskIngefära, färsk och riven
  • 2 rödlökar
  • 2 potatisar, medelstora, kokta
  • smör, till stekning
  • 600 gSill, urbenade filéer
  • 50 gRågmjöl, fint
  • salt och malen peppar

Garnering

  • Dill

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt sill och potatis