Stekt sill och potatis

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Stekt sill och potatis

Stekt sill och potatis är traditionell och gedigen svensk vardagsmat. Här steks både fisken och potatisen i pannan med smör. Servera med hemmagjord ingefärssyltad lök för en modern twist. Garnera med dill och lite av smöret från pannan. Njut!

Stekt still och potatis med ingefärssyltad lök.
Stekt still och potatis med ingefärssyltad lök.

Ingredienser

1,5 dlVatten
0,5 dlVinäger 7 %, eller rödvinsvinäger
100 gSocker
0,5 mskIngefära, färsk och riven
2 rödlökar
2 potatisar, medelstora, kokta
smör, till stekning
600 gSill, urbenade filéer
50 gRågmjöl, fint
salt och malen peppar

Garnering

Dill

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt sill och potatis