Pyttipanna med kryddig chorizo

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Pyttipanna med kryddig chorizo

Testa en pyttipanna med smakrik jordärtskocka och kryddig chorizo. Självklart går det bra att använda de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Det stekta ägget på toppen gör det hela lite extra gott.

Jordärtskockspyttipanna med chorizo är en god variant på den klassiska pyttipannan.
Jordärtskockspyttipanna med chorizo är en god variant på den klassiska pyttipannan.

Ingredienser

  • 300 gJordärtskockor
  • 4 potatisar
  • 1 Gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 gchorizokorv, rå
  • 4 mskfärska örter, gräslök, persilja och körvel
  • 4 ägg
  • salt och malen peppar
  • smör eller olja, för stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pyttipanna med kryddig chorizo

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.