Pyttipanna med kryddig chorizo

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Pyttipanna med kryddig chorizo

Testa en pyttipanna med smakrik jordärtskocka och kryddig chorizo. Självklart går det bra att använda de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Det stekta ägget på toppen gör det hela lite extra gott!

Jordärtskockspyttipanna med chorizo är en god variant på den klassiska pyttipannan.

Ingredienser

300 gJordärtskockor
4 potatisar
1 Gul lök
1 vitlöksklyfta
300 gchorizokorv, rå
4 mskfärska örter, gräslök, persilja och körvel
4 ägg
salt och malen peppar
smör eller olja, för stekning

Gör så här

1
Tvätta och skrubba jordärtskockorna och potatisen. Skär allt i små jämna bitar. Skala och grovhacka löken och krossa vitlöksklyftan. Dela korven i skivor (eller krama ur färsen i jämna bitar ur korvtarmen).
2
Stek alla grönsaker mjuka på medelvärme.
3
Stek korvbitarna för sig och blanda ihop allt när grönsakerna är klara. Krydda med salt och peppar.
4
Strö över hackade örter och servera rätten med ett stekt ägg ovanpå.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Pitapizzor med olika toppings

  2. (1)

    Kycklingsallad med mango

  3. (1)

    Indisk grönsakssoppa

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Korv
    3. Lunch

Korv

Visa alla
(1)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Gratinerade potatisskal med chorizo

(1)

One-pot-pasta med salsiccia

(1)

Bratwurst med potatissallad