Grillad zucchini med tomatcrème och rostade nötter
Zucchini är en riktig höjdare på grillen! Detta är en väldigt god och lite rökig variant med smakrik tomatcrème och en härlig crunch från rostade hasselnötter. Recept ur boken ”Grilla mera vego” av Per Ehrlund.
Ingredienser
- 2 zucchini
- 2 tskSalt
- 2 tsktorkad oregano
- 2 tskvitlökspulver
- 0,5 tsknymalen svartpeppar
- 2 mskRapsolja
Tomatcrème
- 2 dlcréme fraiche
- 1,5 dlfärskost
- 2 mskTomatpuré
- 1 dlfärsk basilika, hackad
- 1 dllagrad hårdost, t ex grevé, riven
- 2 tskvitlökspulver
- 2 tskhavssalt
- 1 tsknymalen svartpeppar
- 1 tskchiliflakes
- 1 krmCayennepeppar
Rostade nötter
- 3,5 dlhasselnötter, grovt hackade
- 2 tskjapansk soja
- 1 tskworchestershiresås
- 2 mskRapsolja
- 2 mskvitlökspulver
- 2 msklökpulver
- 1 mskMald spiskummin
- 0,5 mskchiliflakes
- 0,5 msknymalen svartpeppar
Till servering
- sallad
- grillat bröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Per Ehrlund
Per Ehrlund är snickaren som blev grillexpert på senare år. Han är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och med glimten i ögat inspirerar han med sina genuina kunskaper i grillandets konst. I programmet “Grill o’clock” bjuds det på en grillfest som heter duga. Per lagar massor med goda rätter och lär samtidigt ut sina bästa tips och tekniker så att du kan briljera under sommarens alla grillfester.
Visa 5 recept