Norska skolebullar med vaniljkräm

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Norska skolebullar med vaniljkräm

De här mjuka skolebullarna från Norge fylls med hemlagad vaniljkräm och toppas med glasyr och riven kokos. Rårörda bär eller sylt passar också fint tillsammans med vaniljkrämen om man vill ha lite variation.

Norska skolebullar med vaniljkräm
Norska skolebullar med vaniljkräm

Ingredienser

  • 550 gVetemjöl
  • 100 gSocker
  • 50 gJäst, färsk
  • 2 tskKardemumma
  • 1 tskBakpulver
  • 3,5 dlmjölk
  • 100 gsmör, rumstempererat
  • 1 tskVaniljsocker

Dekoration

  • 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • 250 gFlorsocker, cirka
  • 2 dlkokos

Vaniljkräm

  • 0,5 lmjölk
  • 100 gSocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 20 gVetemjöl, kan ersättas med majsstärkelse
  • 15 gmajsstärkelse
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Norska skolebullar med vaniljkräm

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen