Norska skolebullar med vaniljkräm
De här mjuka skolebullarna från Norge fylls med hemlagad vaniljkräm och toppas med glasyr och riven kokos. Rårörda bär eller sylt passar också fint tillsammans med vaniljkrämen om man vill ha lite variation.
Ingredienser
- 550 gVetemjöl
- 100 gSocker
- 50 gJäst, färsk
- 2 tskKardemumma
- 1 tskBakpulver
- 3,5 dlmjölk
- 100 gsmör, rumstempererat
- 1 tskVaniljsocker
Dekoration
- 1 ägg, uppvispat, till pensling
- 250 gFlorsocker, cirka
- 2 dlkokos
Vaniljkräm
- 0,5 lmjölk
- 100 gSocker
- 3 äggulor
- 1 ägg
- 20 gVetemjöl, kan ersättas med majsstärkelse
- 15 gmajsstärkelse
- 1 vaniljstång