Pannbiff med lök

Av Clara Öhrn

(27)

Vad tycker du?

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök - riktig husmanskost.
Älskat av hela familjen.
Servera pannbiffen med pressad potatis och saltgurka.

Ingredienser

400 gNötfärs
1 ägg
0,5 dlgrädde
0,5 dlmjölk
2 mskStröbröd
Salt och peppar
3 Gul lök
40 gSmör
1 nypasocker

Till servering

Potatis
saltgurka

Gör så här

1
Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör på medelhög värme i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Krydda med en nypa socker. Håll löken varm.
2
Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet. Låt svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet så att du får en fast smet. Krydda med salt och nymalen peppar.
3
Forma runda, centimetertjocka biffar och stek i smör på medelhög värme. Servera med den stekta löken, pressad potatis och saltgurka.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (24)

    Renskavsgryta med kantareller

  2. (44)

    Falukorv i ugn

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Biffar

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(5)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål