Pannbiff med lök
Pannbiff med lök - riktig husmanskost.
Älskat av hela familjen.
Servera pannbiffen med pressad potatis och saltgurka.
Ingredienser
400 gNötfärs
1 ägg
0,5 dlgrädde
0,5 dlmjölk
2 mskStröbröd
Salt och peppar
3 Gul lök
40 gSmör
1 nypasocker
Till servering
Potatis
saltgurka
Gör så här
1
Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör på medelhög värme i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Krydda med en nypa socker. Håll löken varm.
2
Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet. Låt svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet så att du får en fast smet. Krydda med salt och nymalen peppar.
3
Forma runda, centimetertjocka biffar och stek i smör på medelhög värme. Servera med den stekta löken, pressad potatis och saltgurka.